keskiviikko 29. elokuuta 2012

Muutama lisähuomio kesälomareissusta

Pieni lisälehti meidän Ahvenanmaan retkeen...

Matkan maisemathan olivat todella upeat. Toisaalta saimme hienoja luontoelämyksiä, toisaalta oli ihanaa katsella ihmisten kauniita taloja ja puutarhoja. Luontoelämyksistä voisi mainita erityisesti merimetsot ja merikotkan, joka otti korkeutta juuri yläpuolellamme. Yhtenä yönä Saara myös näki ketun muutaman metrin päässä mökin ovesta. Mielenkiintoinen ilmiö olivat myös tiellä istuneet sudenkorennot, jotka aina joukolla lähtivät edestämme lentoon.

Ahvenanmaalla oli hyvä polkea, koska joko tiet olivat pieniä ja hiljaisia tai oli erillinen pyörätie. Lautoilla pääsi elokuulla jo ilmaiseksi, kesällä niissä on pyöristäkin 5 e maksu. Suurimmaksi osaksi oli myös aika tasaista, mutta saaren koilisosissa oli myös huimia mäkiä.

Meillä oli reissussa käytössä enimmäkseen kertakäyttövaipat, mutta kolme nopeasti kuivuvaa kestovaippaa oli myös mukana. Pesimme ne mummilassa muutamaan kertaan ja retken aikana kaksi kertaa käsin. Kuivuminen tosin vei täyden vuorokauden, joten niitä joutui aina yhden päivän kuljettamaan märkinä mukana ja vasta toisen yön jälkeen sai takaisin käyttöön. Mutta kyllä niillä silti jokunen kertakäyttövaippa säästettiin :) Eikä kyllä kertakäyttövaipat tunnu sen helpommilta tai paremmilta kuin kestot. Samalla tavalla yhtenä yönä vaippa falskas, kuten kotona kestovaippakin joskus. Ja villahousut meillä oli kertakäyttövaipankin päällä. Onnellisena siis kestoilemme kotona ja toivomme, että tuo yksi lahjaksi saatu vaippapaketti riittäisi meidän kertakäyttövaippatarpeisiin.




Nestorille oli ostettu mukaan jopa muutama valmisruokapurkki, koska monipuolisen sormiruuan saaminen ravintolasta tai kaupasta ei ole niin helppoa. Nestori suostuu onneksi syötettäväksi ja söikin noitakin ruoka ihan ok. Muutaman syöttökokemuksen perusteella arvioisimme kuitenkin, että sekä itse syöden, että syöttämällä menee yhtä pajon ruokaa. Ja kyllä sormiruokailu on helppoa meille vanhemmille, kun voidaan kaikki syödä yhtä aikaa. Siitäkin olemme olleet iloisia kotiin palatessamme.






1 kommentti:

  1. Joo. Kyllä ne kertsit falskaavat. Meillä oli yhdessä vaiheessa villikset niidenkin päällä. Kunnes tajuttiin vaihtaa pienempään kokoon, joka sitten jäikin pieneksi :) T. Soila

    VastaaPoista